Agencija za nekretnine, Budva, Crna Gora
 
Agencija za nekretnine, Budva, Crna Gora
 
  Meni

Procedura kupovine

Procedura je prilično jednostavna. 

Ukoliko ste izabrali nekretninu i dogovorili se sa prodavcem, sklapate ugovor u jednoj od Notarskih kancelarija u mjestu gdje se nalazi nekretnina .Po zavrsetku ugovora I isplate ukupne dogovorene cijene prodavac ovjerava clausulu intabulandi sa kojom potvrdjuje da je primio cjelokupan iznos od kupca I omogucuje istom da se knjizi na datu nekretninu . 

Kupac koji kupuje tek izgradjenu nekretninu od pravnog lica nije duzan platiti porez na promet koji iznosi 3% od vrijednosti nekretnine. 

Kupac koji kupuje nekretninu od fizickog lica koji je bio prethodno upisan na nekretnini kao vlasnik duzan je platiti porez na promet 

. Naknada za Notarske usluge zavise od vrijednosti predmeta . 

Strani državljani mogu bez ikakvih poteškoca kupovati nekretnine u Crnoj Gori, te su tu izjednačeni sa domacim stanovništvom. 

Kupovina nekretnine u Crnoj Gori može vam oduzeti nešto vremena, stoga je puno bolje kupovati kroz već postojeću agenciju. Mi smo domaći ljudi, poznajemo pravila, imamo mnoštvo kontakata i veza – stoga je logično da vam mi možemo cijeli proces kupovine riješiti bez suvišnih glavobolja i problema 

Kontakt
Goldagent Budva
Zanatski centar
85310 Budva, Crna Gora
Visit us on